Event Stylist: Τί είναι & πόσο διαφέρει από τον Event Planner

    4 λεπτά ανάγνωση

Υπάρχουν τόσες πολλές πιθανές υπηρεσίες γάμου & βάπτισης αλλά ποιές χρειάζεστε πραγματικά; Γνωρίζετε ήδη ότι ο χώρος, ο ανθοπώλης και ο φωτογράφος είναι απαραίτητοι για τον γάμο ή τη βάπτιση, αλλά υπάρχουν μερικοί για τους οποίους μπορεί να μην είστε τόσο σίγουρες. Ανάμεσά τους? Event Stylists ή αλλιώς Διακοσμητές εκδηλώσεων. Ίσως έχετε δει να ξεπετάγονται δουλειές τους στα social media, αλλά τι ακριβώς κάνει ένας event stylist και, ίσως το πιο σημαντικό, σε τι διαφέρει από έναν event planner

Για να δώσουμε απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα, καλέσαμε τη Designer Έλενα Σάλιαρη, Event Planner & Stylist του L’ Atelier Event & Design, και μας κατατόπισε σε όλα! 

Τι κάνει ένας event stylist;

Ένας διακοσμητής εκδηλώσεων συνεργάζεται στενά μαζί σας για να δημιουργήσει την ιδανική, για τα γούστα σας, εμφάνιση και αίσθηση του γάμου ή της βάπτισης (ή οποιασδήποτε σημαντικής εκδήλωσης). Είναι αυτός που θα δημιουργήσει όλο το σκηνικό, σύμφωνα με το θέμα της εκδήλωσης, από τη μελέτη του χώρου της εκδήλωσης, τη διακόσμηση, τα props & τα favors που θα χρειαστούν μέχρι και τη κατασκευή ή την ενοικίαση custom-made δημιουργιών με γραφιστική απεικόνιση ή handmade βοηθητικών διακοσμητικών.

Διακόσμηση γάμου-βάπτισης | L' Atelier Event & Design Διακόσμηση γάμου-βάπτισης | L' Atelier Event & Design

Δημιουργία του L’ Atelier Event & Design. All Rights Reserved to L’ Atelier Event & Design

Για παράδειγμα, αν θέλετε ο γάμος σας να βασίζεται στην αγαπημένη σας σειρά ποιημάτων ή η διακόσμηση να είναι εμπνευσμένη από τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη, ακόμα και η βάπτιση ή το πάρτυ γενεθλίων του παιδιού σας να έχει ως θέμα το αγαπημένο παραμύθι που διαβάζετε μαζί, τότε ο άνθρωπος o οποίος θα μεταφέρει όλες αυτές τις ιδέες στοn χώρο της εκδήλωσης είναι ο event stylist!

latelier-event-and-design-chalkida latelier-event-and-design-chalkida (5)

Δημιουργία του L’ Atelier Event & Design. All Rights Reserved to L’ Atelier Event & Design

Ο event planner είναι αυτός που με βάση το budget που έχετε στη διάθεσή σας, θα προτείνει & θα συντονίσει όλους τους εμπλεκόμενους συνεργάτες που απαρτίζουν το event σας, μεταξύ άλλων του χώρου της εκδήλωσης, της ενοικίασης εξοπλισμού, του catering, τη μεταφορά του ζευγαριού κ.ά. ενώ ο event stylist είναι αυτός που θα συνδυάσει τα πάντα σύμφωνα με το βασικό θέμα της εκδήλωσης μέχρι και τη τελευταία λεπτομέρεια για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Μερικοί Event Stylists παρέχουν τα πάντα, από λουλούδια μέχρι ενοικιάσεις αντικειμένων, ενώ άλλοι δίνουν ιδέες ή απλά επιβλέπουν τους συνεργάτες, διασφαλίζοντας τη συνέπεια ως προς το σκηνικό της εκδήλωσης και το τελικό αποτέλεσμα.

Ένας event stylist είναι το ίδιο με έναν event planner;

Κατά κύριο λόγο, όχι. Ένας event stylist μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο με έναν event planner, αλλά ποτέ το ίδιο πράγμα. Το Styling έρχεται ως εξειδίκευση του event planning, δηλαδή κάποιοι διοργανωτές γάμου, βάπτισης και λοιπών εκδηλώσεων, ειδικεύονται στοn σχεδιασμό και τη διακόσμηση και συχνά περιλαμβάνουν υπηρεσίες styling ως μέρος των πακέτων τους. Για ένα καλύτερο και πιο αρμονικό αποτέλεσμα, ορισμένοι διοργανωτές – διακοσμητές μπορεί να προσφέρουν και την ενοικίαση ειδικά σχεδιασμένου εξοπλισμού ως μία πρόσθετη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες της εκδήλωσής σας.

Ένας event planner έχει περισσότερο συντονιστικό ρόλο και είναι αυτός που μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων, θα συλλάβει την ιδέα της εκδήλωσης και θα την αναθέσει στους καταλλήλους επαγγελματίες (ανθοπωλείο, διακοσμητές κ.λπ.) για να τη φέρουν εις πέρας.  Ένας event stylist είναι αυτός που θα ασχοληθεί με το πρακτικό και αισθητικό κομμάτι, πώς δηλαδή η ιδέα αυτή μπορεί να γίνει χώρος, αντικείμενο, ατμόσφαιρα κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση ένας planner μπορεί να είναι και stylist έχοντας την εποπτεία από τη πιο γενική ιδέα που θα σκεφτεί μέχρι και τη πιο ειδική λεπτομέρεια που θα κάνει πράξη. Είναι δύσκολο όμως να συμβεί το αντίθετο, καθώς ο stylist δεν έχει τοn συντονιστικό ρόλο που έχει ο planner για τις υπόλοιπες ανάγκες ενός event, γι’ αυτό και συνεργάζεται μαζί του. Πολλές φορές μάλιστα ο ίδιος μπορεί να προτείνει και άλλους αξιόπιστους συνεργάτες για τις υπόλοιπες ανάγκες σας & εν τέλει να εξασφαλίσει το αποτέλεσμα που επιθυμείτε (φυσικά σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κάνετε εσείς όλες τις επαφές)!

Η ομάδα L’ Atelier Event & Design δραστηριοποιείται στοn χώρο του event planning και εξειδικεύεται στο styling εκδηλώσεων αναλαμβάνοντας τη μελέτη, το σχεδιασμό και τη διακόσμηση οποιουδήποτε χώρου με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων props για τις δικές σας ανάγκες, εξασφαλίζοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Είναι ένας event stylist απαραίτητος για την εκδήλωσή μου;

Εδώ έχει να κάνει τόσο με το όραμα και τις ανάγκες που έχετε για την εκδήλωση είτε πρόκειται για γάμο, είτε για βάπτιση είτε για ένα πάρτυ αποφοίτησης, όσο και με το ποσό επένδυσης της εκδήλωσης και τις προτεραιότητές σας. Αν για παράδειγμα θέλετε απλώς να συνδυάσετε τα προσκλητήρια του γάμου σας, με το χρώμα των λουλουδιών που θα στολίσετε την εκκλησία, τότε αυτό είναι κάτι που μπορείτε να επιλέξετε μόνες σας. Αν όμως ο γάμος σας θέλετε να έχει ένα συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο θέμα που θα εναρμονίζεται με όλα τα στοιχεία της εκδήλωσης, τότε θα χρειαστείτε και έναν διακοσμητή – event stylist.

Ένα είναι το σίγουρο! Αν θέλετε έναν γάμο, μία βάπτιση ή ακόμα και έναν ειδικά διακοσμημένο χώρο για πάρτυ, βγαλμένο από τη φαντασία σας ή την αγαπημένη σας εικόνα στο pinterest, τότε ο event stylist είναι ο άνθρωπός σας!

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites