Παιδικό party και Covid-19… Πώς θα το οργανώσετε!

Ιδέες, συμβουλές και tips για να οργανώσετε ένα ασφαλές παιδικό πάρτυ, για τους μικρούς μας φίλους!

    5 λεπτά ανάγνωση

Ήρθε η ώρα να γιορτάσετε τα γενέθλια του μικρού σας, και η εξέλιξη της πανδημίας δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση, να οργανώσετε ένα παιδικό πάρτυ γενεθλίων που να θυμίζει ό, τι είχαμε συνηθίσει έως τώρα.. 

Σας δίνουμε λοιπόν κάποια tips με τα οποία θα δούμε πώς μπορούν να συνδυαστούν…παιδικό πάρτυ και covid!

Για αρχή, εννοείται ότι σε περίπτωση που το επιτρέπει ο καιρός είναι προτιμότερο, το παιδικό πάρτυ να γίνει σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο.. Είτε πρόκειται για την αυλή του σπιτιού σας (αν είστε από τους τυχερούς..), είτε σε κάποιο πάρκο! Επιπλέον, θα πρέπει αναγκαστικά να κρατήσετε σχετικά “κλειστό” τον κύκλο των καλεσμένων παιδιών και να περιοριστείτε στους καλύτερους φίλους του παιδιού σας και στα ξαδερφάκια! Ιδανικά ο συνολικός αριθμός των παιδιών, καλό θα ήταν να μην ξεπερνάει τα 7-8 παιδάκια.. Πιο κάτω λοιπόν θα δούμε κάποιες ιδέες σχετικά με τις λεπτομέρειες του παιδικού πάρτυ, οι οποίες θα βοηθήσουν να παραμείνουν όσο γίνεται πιο ασφαλείς οι μικροί μας φίλοι!

paidiko party outdoor

Βήμα 1ο! Επικοινωνήστε με τις άλλες μαμάδες λίγες μέρες πριν το πάρτυ..

Λίγες μέρες πριν ενημερώστε τις άλλες μαμάδες για τα εξής:

 • Το πιο σημαντικό είναι να ενημερωθούν εγκαίρως για την ημέρα και ώρα του πάρτυ, έτσι ώστε να μην έχουν προγραμματίσει κάτι άλλο.. Θα είναι περιορισμένα σε αριθμό τα παιδάκια που θα προσκαλέσετε, επομένως καλό θα ήταν να έρθουν οι πιο κοντινοί φίλοι του παιδιού σας, για να υπάρχει το κλίμα του πάρτυ, έτσι ώστε να νιώσει ξεχωριστά το παιδάκι σας την ημέρα των γενεθλίων του!
 • Πολύ σημαντικό επίσης είναι να τις καθησυχάσετε ότι στο πάρτυ, θα ληφθούν, όσο είναι εφικτό, όλα τα μέτρα για την πρόληψη πιθανής μετάδοσης του covid. Επιπλέον, να ενημερώσετε ότι δε θα είστε η μόνη επιφορτισμένη με την ευθύνη αυτή, αλλά θα έχετε για όλη τη διάρκεια του παιδικού πάρτυ, τη βοήθεια του συζύγου, ή της αδερφής σας, της κολλητής σας κτλ..
 • Θα πρέπει να κρατήσετε και συγκεκριμένη μέγιστη διάρκεια του πάρτυ, κάτι το οποίο θα καταφέρετε μόνο αν έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι γονείς, ότι θα πρέπει να έρθουν να πάρουν το παιδάκι τους περίπου 2-2.5 ώρες μετά την έναρξη του πάρτυ. Καταλαβαίνετε ότι θα πρέπει ευγενικά να ενημερωθούν σχετικά με την έναρξη, ότι καλό θα ήταν να μην υπάρξει σημαντική καθυστέρηση, γιατί λόγω των συνθηκών η διάρκεια θα είναι συγκεκριμένη.

Καλύτερο για όλους θα είναι να ζητηθεί από τους γονείς, να έχουν διενεργήσει στα παιδάκια τους ένα rapid ή self test, το πρωί της ημέρας του πάρτυ. Ίσως είναι λίγο άβολο, αλλά θα τους διαβεβαιώσετε ότι θα έχετε κάνει και εσείς και το παιδάκι σας αντίστοιχα τεστ, και πιστέψτε με έτσι θα τους καθησυχάσετε ακόμα περισσότερο για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζετε την κατάσταση.

Βήμα 2ο! Οι μικρές λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά..

Τώρα θα μοιραστούμε μικρά tips, τα οποία θα βοηθήσουν στη λήψη ορισμένων απαραίτητων μέτρων και θα αποτελέσουν και ενδιαφέρουσες μικρές εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!

 • Η ροή του παιδικού πάρτυ παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη που θέλουμε να επιτύχουμε! Για παράδειγμα η ώρα του φαγητού θα πρέπει να είναι συγκεκριμένη και διαφορετική από την ώρα του παιχνιδιού! Γι’ αυτόν τον σκοπό θα βοηθούσε αν τα παιδάκια γνώριζαν από πριν τη ροή του πάρτυ. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν η πρόσκληση έχει μορφή χρονοδιαγράμματος, όπου θα φαίνονται ξεκάθαρα οι δραστηριότητες!
 • Άλλη μία ιδέα, για να αποφύγετε τη μετάδοση του covid-19, είναι να κολλήσετε στα ποτηράκια των παιδιών, αυτοκόλλητα με το όνομά τους, για να μην μπερδευτούν κατά τη χρήση των ποτηριών σε όλα τη διάρκεια του πάρτυ. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε ετικέτες στα καρεκλάκια, ειδικά στο σημείο του φαγητού, για να έχει το κάθε παιδάκι τη δική του θέση! Θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τους μικρούς σας καλεσμένους!
 • Θα μπορούσατε να ετοιμάσετε παιδικές μάσκες και αντισηπτικά υγρά χεριών, για να δίνετε σε κάθε παιδάκι με το που φτάνει στο πάρτυ. Ο λόγος είναι για να τα χρησιμοποιούν στη διάρκεια του παιδικού πάρτυ, όταν αυτό χρειαστεί αλλά και σαν αναμνηστικά δωράκια. Καλό θα είναι να είναι προσαρμοσμένα στο θέμα και στα χρώματα του πάρτυ. Σχετικά με τις παιδικές μάσκες, θα μπορούσαν να είναι είτε μιας χρήσης, είτε ακόμα καλύτερα υφασμάτινες για να χρησιμεύσουν και σαν αναμνηστικό. Τα μικρά μπουκαλάκια αντισηπτικών, μπορείτε να τα ετοιμάσετε είτε αγοράζοντας άδεια διάφανα πλαστικά μπουκαλάκια τα οποία θα γεμίσετε με αντισηπτικό υγρό και θα κολλήσετε κάποιο σχετικό αυτοκόλλητο, είτε μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα μικρά αντισηπτικά και να τα ταιριάξετε με το πάρτυ, ξεκολλώντας την ετικέτα και κολλώντας το δικό σας αυτοκόλλητο. Η διαδικασία ετοιμασίας των πιο πάνω, θα μπορούσε να είναι κάτι που θα κάνετε μαζί με το παιδάκι σας, στα πλαίσια προετοιμασίας του πάρτυ του!
 • Εννοείται ότι σχετικά με το φαγητό των παιδιών, θα πρέπει να φροντίσετε να τα σερβίρετε εσείς και όχι, να έρχεται κάθε παιδάκι στο μπουφέ του πάρτυ και να γεμίζει μόνο του το πιατάκι του! Επιπλέον, ευγενικά θα τα παροτρύνετε, ένα- ένα να πλένουν τα χεράκια τους.. Τουλάχιστον μία φορά πριν το φαγητό, μία φορά μετά το φαγητό και 1-2 φορές κατά τη διάρκεια του πάρτυ! Θα τους το παρουσιάσετε σαν κομμάτι των δραστηριοτήτων του πάρτυ! Φροντίστε να έχετε πολλές μικρές πετσέτες χεριών διαθέσιμες στο μπάνιο σας!
paidiko party kai covid paidiko party kai covid

Βήμα 3ο! Η ώρα του παιχνιδιού..

Όλα καλά σχετικά εύκολα μέχρι εδώ! Τι γίνεται όμως μετά το φαγητό, μετά την τούρτα, που σίγουρα τα παιδάκια.. Λογικό είναι να θέλουν να παίξουν? Αυτό περιμένουν άλλωστε.. Προτείνουμε να επιλέξετε συγκεκριμένα παιχνίδια και δραστηριότητες για τη συνέχεια..

 • Παντομίμα! Η γνωστή σε όλους μας “παντομίμα” είναι ένα από τα παιχνίδια που δεν απαιτεί σωματική επαφή, καθώς όποιος κάνει την παντομίμα στέκεται μακρυά από τους υπόλοιπους! Εδώ θα βοηθήσει να έχετε καρεκλίτσες με ετικέτες με ονόματα, όπως είπαμε πιο πάνω, για να είναι σχετικά σταθερή η θέση του κάθε παιδιού!
 • Διαγωνισμός ζωγραφικής! Μπορείτε να παροτρύνετε τα παιδάκια να κάνουν μεταξύ τους διαγωνισμό ζωγραφικής, όπου μετά όλοι θα βαθμολογούν τις προσπάθειες των υπολοίπων! Το θέμα της ζωγραφικής μπορείτε να το ορίσετε εσείς.. Το μόνο που πρέπει να φροντίσετε είναι να έχετε διαθέσιμο τον απαραίτητο εξοπλισμό ζωγραφικής για όλα τα παιδάκια!
 • Παιχνίδι λέξεων με κάρτες, είναι άλλη μία ιδέα, γιατί δεν χρειάζεται να κάθονται πολύ κοντά οι παίκτες μεταξύ τους, όπως στα επιτραπέζια παιχνίδια! Εννοείται ότι θα πρέπει να πλένουν συχνά τα χεράκια με αντισηπτικό υγρών.
 • Καραόκε! Γνωστό και δοκιμασμένο! Αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.. Και στην περίπτωση του παιδικού πάρτυ αρμόζει απόλυτα!

paidiko party geneulivn

Ελπίζουμε να σας δώσαμε τις ιδέες και τη βοήθεια που χρειάζεστε, για να καταφέρετε να κάνετε πολύ ξεχωριστή τη μέρα των γενεθλίων του μικρού σας, έτσι ώστε ναι μεν να παραμείνουν όσο το δυνατόν πιο ασφαλή όλα τα παιδάκια, αλλά και να μην επισκιαστεί το παιδικό σας πάρτυ από την ανησυχία της περιόδου που διανύουμε!

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites