Πως να φωτογραφίσετε πυροτεχνήματα γάμου σαν επαγγελματίες

    2 λεπτά ανάγνωση

Η φωτογράφιση πυροτεχνημάτων σε γάμους δεν είναι κάτι δύσκολο, όμως είναι απαραίτητη μια προετοιμασία και σκέψη για να καταφέρετε να έχετε αψεγάδιαστο αποτέλεσμα. Δεν είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίες φωτογράφοι γάμου, αρκεί να έχετε όμως μια καλή φωτογραφική κάμερα για να μπορέσετε να αποθανατίσετε αυτή τη μαγική στιγμή. Αν λοιπόν η φωτογραφία είναι το πάθος και το χόμπι σας, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες τα πυροτεχνήματα ενός γάμου – που συνήθως είναι και τα πιο εντυπωσιακά!

Φυσικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε πως να χειριστείτε τη φωτογραφική μηχανή σας. Αν ποτέ δεν έχετε πειράξει τις ρυθμίσεις, μην ανησυχείτε, τώρα ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε! Ας δούμε βήμα – βήμα πόσο εύκολο είναι να αποθανατίσετε πυροτεχνήματα.

1. Χρησιμοποιήστε τρίποδο

τριποδο

Αν αποφασίσετε να φωτογραφίσετε πυροτεχνήματα γάμου, είναι βέβαιο πως θα χρειαστείτε στήριξη από ένα τρίποδο. Η φωτογράφιση στο σκοτάδι απαιτεί μεγάλη σταθερότητα για να μην καταστραφεί η εικόνα. Βεβαιωθείτε όταν τοποθετήσετε το τρίποδο πως όλα τα πόδια είναι ασφαλισμένα και πατούν σταθερά στο έδαφος. Πραγματικά, και η παραμικρή κίνηση μπορεί να χαλάσει όλο το αποτέλεσμα, οπότε φροντίστε το. Θυμηθείτε να απενεργοποιήσετε από τις ρυθμίσεις το “stabilization” διότι δεν είναι χρήσιμο όταν τοποθετείτε τη φωτογραφική πάνω στο τρίποδο.

2. Κλικ από απόσταση

πυροτεχνηματα γαμου

Εφόσον έχετε τοποθετήσει τη μηχανή πάνω σε τρίποδο, δεν υπάρχει λόγος να πατάτε το κλείστρο από τη μηχανή. Μπορείτε να το κάνετε με ειδικό κοντρόλ που επιτρέπει αυτή τη λειτουργία από απόσταση, για να μπορείτε να αποθανατίσετε τα πυροτεχνήματα γάμου χωρίς να χάνετε την εκδήλωση των αγαπημένων σας φίλων. Αν δεν έχετε κοντρολάκι, μπορείτε να βάλετε timer στη φωτογραφική μηχανή, και να κάνει εκείνη όλη τη δουλειά. 

3. Εστίαση

ρυθμισεις φωτογραφικης μηχανης

Τη νύχτα όπως είναι λογικό δεν υπάρχει αρκετό φως, άρα πως θα μπορέσετε να εστιάσετε σωστά; Ο πιο απλός τρόπος είναι να εστιάσετε τον φακό στο άπειρο (infinity). Αφού θα είστε σε αρκετή απόσταση από τα πυροτεχνήματα γάμου, όταν έχετε επιλέξει αυτή τη ρύθμιση, μπορείτε απλά να την αφήσετε ως έχει. Διαφορετικά ανάψτε τον φακό σας μακριά από την κάμερα και κάντε focus σε εκείνο το σημείο.

4. Έξτρα tips για τέλεια “κλικ”

πυροτεχνηματα

Αυτά είναι τα βασικά βήματα που καλό είναι να ακολουθήσετε πριν αποθανατίσετε τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα γάμου, ωστόσο έχετε υπόψιν και τις παρακάτω συμβουλές:

  • Επιλέξτε χαμηλό ISO, 100 ή 200. Θα βοηθήσει εξαιρετικά με τον “θόρυβο” και θα τον περιορίσει.
  • Αν δεν έχετε καλό κάδρο την ώρα της ρίψης των πυροτεχνημάτων, τολμήστε να αλλάξετε σημείο. Για αυτό, είναι καλό να εξασκηθείτε στη χρήση του τρίποδου από πριν.
  • Μη χρησιμοποιείτε φλας! Ακόμα και αν είστε νέοι φωτογράφοι και σας φοβίζει, τολμήστε το όσο έχετε τη σιγουριά της σταθερότητας με το τρίποδο.
  • Να ξέρετε, οι καλύτερες φωτογραφίες στα πυροτεχνήματα γάμου γίνονται κατά τη διάρκεια του μεγάλου φινάλε του σόου. Αν υπάρχει δυνατότητα, μιλήστε με τον πυροτεχνουργό για να σας ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα αλλά και το σημείο της ρίψης ώστε να προετοιμαστείτε καλύτερα!

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites