DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης το Φθινόπωρο

    3 λεπτά ανάγνωση

Αναρωτηθήκαμε ποια είναι η ιδανική εποχή για βάπτιση και αμέσως σκεφτήκαμε το Φθινόπωρο. Συνήθως στη βάπτιση έχεις κι άλλους παρευρισκομένους με παιδάκια, οπότε δεν θέλεις ούτε πολύ ζέστη ούτε πολύ κρύο, μπορείς ακόμα να επωφεληθείς από το προαύλιο της εκκλησίας για να προσφέρεις στους καλεσμένους σου γλυκά & μπομπονιέρες ενώ παράλληλα οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι σαφώς περισσότερες από το καλοκαίρι τόσο για την εκκλησία όσο και για τους καλεσμένους σου που θα έχουν επιστρέψει από τις άδειές τους.

Όσες σκεφτήκατε ακριβώς τα ίδια πράγματα με εμάς, λογικά αναζητάτε θέματα για φθινοπωρινή βάπτιση. Και μιας που είναι ακόμα Ιούλιος, έχετε άφθονο χρόνο να σχεδιάσετε μόνες σας μία DIY βάπτιση για το παιδί σας, κάνοντας την και οικονομική αλλά και προσωπική υπόθεση!

Για τις περισσότερες μανούλες, το θέμα της βάπτισης ξεκινάει από τις μπομπονιέρες. Πάμε να δούμε λοιπόν μερικές ιδέες που μας έδωσε η ομάδα του El Deco & μην ανησυχείτε μήπως το baby pink ή το baby blue είναι εκτός εποχής. Υπάρχει τόση ομορφιά στα γήινα & ζεστά φθινοπωρινά χρώματα και τόσοι τρόποι να συνδυαστούν με όλα τα θέματα βάπτισης..!

DIY Μπομπονιέρες με θέμα κολοκύθα

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Ε, σίγουρα η κολοκύθα για φθινοπωρινή βάπτιση είναι μία έξυπνη ιδέα & κατάλληλη για την εποχή. Η κολοκύθα στη μπομπονιέρα μπορεί να είναι είτε κάποιο αναμνηστικό δωράκι δένοντας τα κουφέτα πάνω στο δώρο με δερμάτινα κορδόνια & τούλινη κορδέλα, ένα υφασμάτινο κουτί με σχέδιο κολοκύθας & τελάρο κεντήματος , είτε ένα πουγκί με διακοσμητικές ξύλινες κολοκύθες στο σημείο δεσίματος που μπορείτε να αναγράψετε το όνομα του μικρού σας πρωταγωνιστή.

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

DIY Μπομπονιέρες με θέμα Ουράνιο Τόξο  

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Εκεί που τελειώνει το πρώτο ψιλόβροχο του φθινοπώρου & αρχίζουν τα σύννεφα να αλλάζουν χρώμα, συνήθως αντικρίζουμε το πρώτο ουράνιο τόξο της χρονιάς. Για τα παιδιά, αυτό σημαίνει πως ένα ξωτικό φυλάει τον θησαυρό στο τέλος των χρωμάτων της ίριδας και ίσως επειδή το αγαπούν τόσο πολύ, το ουράνιο τόξο για θέμα βάπτισης είναι από τα top trends του 2022. Και εδώ έρχομαι να επαναφέρω τη κουβέντα στο ροζ & το γαλάζιο, καθώς είναι η πιο έξυπνη ιδέα να συνδυάσεις αυτά τα χρώματα και το Φθινόπωρο. Τύλιξε κάθε κουφέτο μέσα σε τούλι & κρέμασέ τα μαζί με πολύχρωμες κορδέλες με φουντίτσες & βαμβακερά κορδόνια πάνω σε ένα υφασμάτινο μαξιλάρι με σχέδιο ουράνιο τόξο ή πάνω σε ξύλινα διακοσμητικά με τρύπα ώστε να περνάνε τα κορδόνια. Συνδύασε το με χάρτινα ποτήρια & χαρτοπετσέτες ουράνιο τόξο & άλλες χειροποίητες κατασκευές.

DIY Μπομπονιέρες μπουκαλάκια  

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Μία ακόμα πιο εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσεις vintage γυάλινα μπουκαλάκια ή βαζάκια, στολίζοντας τα με απλές πολύχρωμες κορδέλες & δαντέλα κάτω από το στόμιο. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα κουφέτα μέσα στα βαζάκια ή απέξω, αφήνοντας χώρο στο εσωτερικό τους για άλλες δημιουργίες όπως έναν πάπυρο με ένα ευχαριστήριο μήνυμα για τους καλεσμένους σας. Αυτή η ιδέα είναι επίσης ιδανική, για όσες δεν έχετε σκεφτεί ακόμα συγκεκριμένο θέμα βάπτισης, καθώς αλλάζοντας απλώς τα χρώματα στις κορδέλες μπορεί να σταθεί σε όλα τα θέματα.

DIY Μπομπονιέρες με θέμα Ονειροπαγίδα

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Εδώ υπάρχει ο απλός τρόπος όπου παίρνεις ένα τελάρο κεντήματος και τυλίγεις ένα τούλινο ύφασμα μέχρι η μία του πλευρά να συναντήσει την άλλη, δένοντας το με κορδέλες και κολλώντας με πιστόλι σιλικόνης υφασμάτινα διακοσμητικά & ένα ξύλο από μπαμπού για να το κρατάς ή ο ακόμα πιο απλός τρόπος του να πάρεις έτοιμη διακοσμητική ονειροπαγίδα ή κουτί ονειροπαγίδα τοποθετώντας τα κουφέτα στο εσωτερικό του.

DIY Μπομπονιέρες με Σακίδιο

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Αν θέλετε οι μπομπονιέρες σας να είναι μία μεγάλη έκπληξη για τα παιδάκια, επιλέξτε να
φτιάξετε παιδικές μπομπονιέρες σακίδια με σχέδια ή μονόχρωμα, ράβοντας πάνω υφασμάτινα διακοσμητικά & κρύψτε στο εσωτερικό τους κουφέτα και πολύχρωμα γλειφιτζούρια. Απολαύστε τα χαμόγελα των παιδιών όταν ανοίγουν τα σακίδια για να ανακαλύψουν τον ζαχαρωτό θησαυρό!!

DIY Μπομπονιέρες με θέμα Καρουζέλ

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Χρησιμοποιείστε πουγκιά, κλείνοντας τα οριζόντια σαν φάκελο, ράψτε μία κορδέλα με το χρώμα της επιλογής σας & αφήστε ένα μέρος της ώστε να δέσετε πάνω διακοσμητικά καρουζέλ όπως σαπουνάκια, ξύλινα αλογάκια ή μεταλλικά μπρελόκ σε σχήμα καρουσέλ.

DIY Μπομπονιέρες με θέμα Ταξίδια

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Αυτή είναι μία από τις αγαπημένες μου ιδέες, καθώς συμβολικά τα ταξίδια σηματοδοτούν όλες τις πρώτες στιγμές που θα ανακαλύψουν τα παιδιά μας & θα είμαστε παρούσες! Επιλέξτε έτοιμα πουγκιά χάρτη και διακοσμήστε τα με παστέλ κορδέλες με κρόσια. Δώστε μία πιο boho πινελιά προσθέτοντας και κορδόνια από λινάτσα.

DIY Μπομπονιέρες με θέμα Ζωάκια του δάσους

DIY Μπομπονιέρες Βάπτισης Eldeco

Για το τέλος αφήσαμε τη πιο εύκολη Φθινοπωρινή ιδέα για DIY μπομπονιέρες με θέμα τα ζωάκια του δάσους. Χρησιμοποιήστε πουγκιά σε απαλά χρώματα τοποθετώντας διακοσμητικές φιγούρες ζώων ή και έντονα χρώματα στα πουγκιά αν θέλετε να γίνει πιο τρόπικαλ & τοποθετήστε τα στο τραπέζι δίπλα από ένα χάρτινο κουτί με ζωάκια όπου μέσα μπορείτε να έχετε τα μαρτυρικά σας.

 

 

 

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites