Πώς να κάνετε έναν Οικονομικό Γάμο!

    3 λεπτά ανάγνωση

Ο Γάμος είναι αναμφίβολα μία από τις πιο σημαντικές, χαρούμενες και ξεχωριστές περιστάσεις στην κοινή πορεία ενός ζευγαριού! Πολύ συχνά όμως, είναι πιθανό το άγχος και οι διαφωνίες να επισκιάσουν την περίοδο της γαμήλιας προετοιμασίας. Μία από τις συχνότερες αιτίες, είναι το υψηλό κόστος που χαρακτηρίζει έναν Γάμο, αφού πολλά ζευγάρια πασχίζουν να μη βγουν εκτός budget.

Πώς θα κάνετε έναν Οικονομικό Γάμο;;

Παρακάτω μοιραζόμαστε 7 μυστικά & tips, για το πώς θα μειώσετε το γαμήλιο budget, έτσι ώστε να κάνετε έναν οικονομικό Γάμο!

  1. Micro Wedding 

Είναι μία από τις τάσεις στο θέμα «Γάμος», η οποία ήρθε για να μείνει! Περιορίζοντας τον αριθμό των καλεσμένων σε λιγότερους από 100, μπορείτε να μειώσετε αρκετά το wedding budget! Επιπλέον, έτσι θα έχετε δίπλα σας τους πολύ δικούς σας ανθρώπους, σε μία cozy και οικογενειακή ατμόσφαιρα! Είναι σίγουρο ότι θα είστε πιο χαλαροί με λιγότερο άγχος, την ημέρα του γάμου σας, γνωρίζοντας πως θα παρευρεθούν τα πολύ αγαπημένα σας πρόσωπα, και θα χαρείτε την πιο ξεχωριστή σας μέρα στο έπακρο! Τέλος, θα έχετε ακόμη περισσότερες επιλογές αναφορικά με τον χώρο του γαμήλιου τραπεζιού, καθώς δε θα αντιμετωπίσετε εύκολα πρόβλημα χωρητικότητας! Ένας ακόμα τρόπος για να καταφέρετε να σχεδιάσετε έναν micro wedding χωρίς να “κακοκαρδίσετε” κανέναν, είναι να καλέσετε όλους όσους θέλετε ή χρειάζεται.. στην εκκλησία, προσλαμβάνοντας ένα bar van με συγκεκριμένα finger-food και cocktails έξω από τον χώρο της τελετής για όλους και να σας συνοδέψουν έπειτα στον χώρο της δεξίωσης μόνο οι πιο κοντινοι σας άνθρωποι σε ένα κλειστό γαμήλιο πάρτυ.

ιδεες για οικονομικο γαμο

2. Νυφικό φόρεμα ή ενοικίαση

Οι επιλογές για το νυφικό… πολλές. Σίγουρα η αγορά νυφικού από κάποιον οίκο ή από σχεδιάστρια μόδας μπορεί να κοστίσει πολλές χιλιάδες ευρώ, μπορείτε όμως να ράψετε σε μία μοδίστρα το νυφικό των ονείρων σας, με πολύ μικρότερο κόστος. Το σημαντικό είναι να βρείτε τα κατάλληλα χέρια, καθώς επίσης και ποιοτικά υλικά για το νυφικό αφού η έμπνευση και μόνο από τα social media είναι υπεράρκετη για να βρείτε το κατάλληλο σχέδιο! Μία ακόμα καλή επιλογή ομως, για όσες θέλετε και μπορείτε να υποστηρίξετε μία πιο λιτή εμφάνιση, είναι να επιλέξετε ένα φόρεμα κατά προτίμηση λευκό, που να μπορεί να αντικαταστήσει το νυφικό χωρίς παραφωνίες.

Νυφικό

3. DIY Μπομπονιέρες Γάμου

Μπορείτε να φτιάξετε τις μπομπονιέρες του Γάμου μόνοι σας! Ή ακόμα καλύτερα με τη βοήθεια φίλων και συγγενών! Θα περάσετε ευχάριστα και δημιουργικά χρόνο από την περίοδο της γαμήλιας προετοιμασίας!

Οι ιδέες που είναι εύκολες για DIY λύσεις, είναι πολλές:

– Υφασμάτινα πουγκιά

– Κλασική επιλογή μπομπονιέρας με τούλι

– Ξύλινο κουτί

– Γυάλινα βαζάκια

– Διάφανο plexiglass κουτί

Και πολλά άλλα!! Βάλτε φαντασία και δημιουργικότητα, προσθέστε μια κορδέλα στη χρωματική παλέτα του γάμου και έχετε την DIY μπομπονιέρα σας!

ιδεες για οικονομικο γαμο

4. Επιλογή ημέρας εκτός Σαββάτου ή Κυριακής!

Υπάρχουν πολλά Κτήματα και Χώροι Εκδηλώσεων που παρέχουν καλύτερες τιμές αν επιλέξεις μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής! Μπορείτε να επιλέξετε Παρασκευή ή και μια άλλη καθημερινή. Προτείνουμε να γίνει ο γάμος απογευματινή ώρα, έτσι ώστε το γαμήλιο πάρτυ να ξεκινήσει νωρίς και να το απολαύσουν και οι καλεσμένοι που εργάζονται  την επόμενη μέρα! Επιπλέον, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε διαθεσιμότητα σε επαγγελματίες, αν παντρευτείτε καθημερινή!

ιδεες για οικονομικο γαμο

5. Διακόσμηση Γάμου

Προτού προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά διακοσμητικών στοιχείων για τον χώρο του γαμήλιου party, φροντίστε να ρωτήσετε τον χώρο που έχετε κλείσει, αλλά και τις φίλες που παντρεύτηκαν πρόσφατα, τι διακόσμηση μπορούν να σας διαθέσουν! Συνήθως οι χώροι και τα κτήματα γάμου διαθέτουν ποικιλία σε κεριά, διακοσμητικά φανάρια, γυάλες, φωτάκια και πολλά άλλα στοιχεία διακόσμησης. Αφού λοιπόν καταγράψετε τι έχετε ήδη στη διάθεσή σας, μπορείτε να αγοράσετε ό,τι πραγματικά σας λείπει!

οικονομικος γαμος

6. Ηλεκτρονικά προσκλητήρια!

Πολλά ζευγάρια πλέον καταφεύγουν σε αυτή τη λύση, αποφεύγοντας τα κλασικά τυπωμένα προσκλητήρια γάμου, που δίνουμε σε φάκελο στους καλεσμένους! Το κόστος των κλασικών προσκλητηρίων είναι ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό, το οποίο ανεβάζει το budget του Γάμου! Επιπλέον, το ηλεκτρονικό προσκλητήριο αποτελεί μία eco friendly προσέγγιση! Σε περίπτωση που έχετε καλεσμένους που δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να τυπώσετε ένα μικρό αριθμό προσκλητηρίων για εκείνους! Και πάλι το κόστος θα είναι αισθητά χαμηλότερο.

7. Σωστός & έγκαιρος προγραμματισμός

Ναι, σωστά διαβάσατε! Ο έγκαιρος προγραμματισμός είναι κάτι που μπορεί να σας γλιτώσει αρκετά χρήματα. Κάνοντας έρευνα αγοράς, αρκετούς μήνες πριν τον Γάμο, θα έχετε στη διάθεσή σας περισσότερες επιλογές Χώρων και επαγγελματιών. Έτσι θα έχετε καλύτερες πιθανότητες να καταλήξετε σε value for money επιλογές, αποφεύγοντας το άγχος της τελευταίας στιγμής!

Εφαρμόζοντας τα πιο πάνω χρήσιμα tips, θα μειώσετε αισθητά τα έξοδα του Γάμου που ετοιμάζετε. Ακόμη κι αν μπορείτε να διαθέσετε ένα μεγαλύτερο budget, γιατί να μην κάνετε έναν πιο οικονομικό γάμο, αλλά ένα ονειρεμένο Honeymoon?? Just saying..!

ιδεες για οικονομικο γαμο

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites