Focus on Love | Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη γνωστή ομάδα Φωτογράφων Γάμου!

    5 λεπτά ανάγνωση

Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις λένε.. Όταν πρόκειται για εικόνες από την πιο ξεχωριστή μας μέρα, τον Γάμο μας, θέλουμε το αποτέλεσμα να ισοδυναμεί και με χιλιάδες συναισθήματα! Η φωτογραφική «κάλυψη» αυτής της πολύ σημαντικής μέρας, είναι μέγιστης σημασίας ζήτημα, για κάθε μελλόνυμφο ζευγάρι!

Συναντήσαμε λοιπόν τον Chris, Φωτογράφο & CEO της Focus on Love Photography & Videography, ο οποίος μας μίλησε για τον ίδιο, την αγάπη του για την Φωτογραφία, την ομάδα του.. αλλά μας έδωσε και tips για τα ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν!

focus on love

“Focus on Love”.. Πώς προέκυψε η αγάπη σας για την Φωτογραφία και στη συνέχεια η δημιουργία της Ομάδας σας?

Όπως όλες οι σχέσεις που έχουν διάρκεια, έτσι και με την φωτογραφία, η σχέση ξεκίνησε ως έρωτας και μετά εξελίχθηκε σε αγάπη. Πρώτα από όλα ερωτεύτηκα τις μηχανές ως αντικείμενα και κατόπιν αγάπησα το πόσα μαγικά πράγματα μπορείς να κάνεις με μια απλή φωτογραφική μηχανή και έναν απλούστατο φακό. Όλα αυτά έγιναν όταν ήμουν μόλις 15 χρονών και 4 μήνες αφότου ασχολήθηκα με την φωτογραφία, ανακοίνωσα στους γονείς μου ότι θα γίνω φωτογράφος. Έκανα τις σπουδές μου στην φωτογραφία αλλά και πάλι δεν περίμενα ποτέ να εξελιχθούν τα πράγματα με τέτοιον τρόπο και σήμερα να έχουμε την πιο μεγάλη, πολυάριθμη ομάδα φωτογραφίας γάμου στην Ελλάδα. 

Η δημιουργία της Focus On Love, προέκυψε -εν μέρη- εξ ανάγκης, καθώς κάποια στιγμή, η ζήτηση των ζευγαριών ξεπερνούσε την δυνατότητα μου να τους εξυπηρετήσω και έτσι έχτισα το πρώτο μου μικρό team. Μετά από αυτό, η εξέλιξη σε μια μεγάλη, ικανή και άρτια καλλιτεχνική ομάδα ήταν ο νέος μου στόχος και το μεγάλο μου όνειρο. 

Λίγα λόγια για την Ομάδα της Focus on Love..?

Η ομάδα μας απαριθμεί 42 καλλιτέχνες αγόρια και κορίτσια διαφόρων ειδικοτήτων, φωτογράφους, εικονολήπτες, χειριστές drone, video editors, γραφίστες, social media crew, photoshop artists και την διευθύνουμε ο γιός μου ο Τίτος, ο Tony που είναι ο υπεύθυνος του video και εγώ. 

Πώς γίνεται η επιλογή του κάθε Φωτογράφου της Ομάδας σας, για τον Γάμο ή τη Βάπτιση που θα αναλάβει?

Διαρκώς ψάχνουμε για νέα ταλέντα αλλά και πλέον δεχόμαστε και πολλά βιογραφικά από ενδιαφερόμενους να έρθουν και να εργαστούν και να εκφραστούν μέσα από την ομάδα της Focus On Love. 

Ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων και εμπειρίας των ενδιαφερομένων που έρχονται, δημιουργούμε μικρότερες ομάδες εκπαίδευσης συγκεκριμένα στην φωτογραφία γάμου η οποία διαρκεί περίπου 9 με 12 μήνες πριν αξιολογηθεί η ικανότητα κάποιου καλλιτέχνη να ενταχθεί πλέον ως μόνιμο μέλος της ομάδας μας όπου μετά είναι περίπου άλλοι 6 μήνες απολύτως πρακτικής άσκησης και εφαρμογής δίπλα σε έμπειρους φωτογράφους της ομάδας μας. Η εκπαίδευση φυσικά δεν τελειώνει ποτέ και για κανέναν μας οπότε μία μέρα κάθε εβδομάδα, συναντιόμαστε και εκπαιδευόμαστε σχεδόν όλο τον χρόνο. Η ανάθεση του κάθε γάμου σε κάποιο team είναι ένα από τα πιο πολύπλοκα αλλά και ενδιαφέροντα κομμάτια της δικής μου δουλειάς. Είναι ένας συνδυασμός πάρα πολλών παραγόντων που λαμβάνω υπόψιν μου και ενώ θα ήταν προφανές, η καλλιτεχνική υπόσταση του κάθε ενός, είναι το τελευταίο που με προβληματίζει καθώς όλοι ανεξαιρέτως που είναι χρόνια μαζί μας, βρίσκονται στα υψηλότερα standards ως καλλιτέχνες. 

Η επιλογή λοιπόν του καταλληλότερου team που θα πάει σε κάθε ζευγάρι είναι κάτι που μπορεί είτε να φτιάξει τις καλύτερες συνθήκες είτε να αποτελεί την μεγαλύτερη αποτυχία οπότε εκεί χρειάζεται από μεριάς μου, ένστικτο, ικανότητα να ψυχολογείς σωστά τα ζευγάρια και την χημεία που έχουν μεταξύ τους καθώς και κάποια άλλα στοιχεία που αποτελούν την μυστική μου συνταγή, που όλα όμως έχουν αφετηρία, το γνήσιο ενδιαφέρον για το ζευγάρι που επίλεξε την ομάδα μας για την τόσο σημαντική του ημέρα.   

Επιλέξτε 3 στοιχεία που χαρακτηρίζουν απόλυτα τη δουλειά και το αποτέλεσμα της Ομάδας σας!

Γνήσιο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους, πάρα πολύ προσοχή στην λεπτομέρεια και δημιουργία φιλικού κλίματος και αίσθημα συνεργασίας με τα ζευγάρια μας. Η προσέγγιση μας είναι όσο το δυνατόν λιγότερες στημένες φωτογραφίες και όσο περισσότερο αυθόρμητες, αληθινές στιγμές που να αποτυπώνουν το ποιοι πραγματικά είναι οι άνθρωποι στην εικόνα και όχι απλά το πως φαίνονται. 

Τι περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες σας? Έχετε κάποια συγκεκριμένα πακέτα?

Διαφοροποιούμαστε σημαντικά από το μεγαλύτερο ποσοστό των φωτογράφων στην Ελλάδα που λειτουργεί με την λογική του «πακέτου». Εμείς στην Focus On Love έχουμε μια πολύ πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση όσον αφορά στις υπηρεσίες και την τιμολόγηση τους. Με εμάς το κάθε ζευγάρι είναι απολύτως ελεύθερο να επιλέξει ανάμεσα από την γκάμα των υπηρεσιών μας, (προετοιμασίας γαμπρού, νύφης, τελετής, party, next day, pre-wedding, drone, φωτογραφία video και άλλα πολλά) ό,τι ακριβώς επιθυμεί για την δική του ημέρα χωρίς να πρέπει να μπει σε κάποιο preset «πακέτο» που έχουμε φτιάξει για αυτούς, χωρίς αυτούς! Έτσι, το κάθε μας ζευγάρι, ουσιαστικά διαμορφώνει μόνο του και την τιμή βάσει των δικών του επιθυμιών custom στις ανάγκες του. 

Πόσο καιρό πριν την ημερομηνία του γάμου ή της βάπτισης, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι πελάτες, να σας προσεγγίσουν?

Σε εμάς τα ζευγάρια που ενδιαφέρονται, απευθύνονται συνήθως 12 με 9 μήνες πριν τον γάμο τους αν και φέτος λόγω covid τα ραντεβού μας ξεκίνησαν πολύ νωρίτερα 

Ποιες είναι οι τάσεις στη Φωτογράφιση Γάμων & Βαπτίσεων τα τελευταία χρόνια?

Έχουμε παρατηρήσει ότι ανά τριετία, βγαίνουν καινούργιες «τάσεις» στην φωτογράφιση γάμου, οι οποίες δεν κρατάνε για πολύ. Ο γάμος όμως είναι ένας διαχρονικός θεσμός που -κατά τη γνώμη μου – οπότε καλό θα είναι να μην ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, όχι μόνο στην φωτογραφική προσέγγιση αλλά γενικότερα γιατί μετά από πολλά χρόνια που θα έχει αλλάξει η μόδα, να κοιτάμε το album του γάμου μας, τα ρούχα, τα παπούτσια το μακιγιάζ κλπ. που είχαμε επιλέξει και να είναι ακόμα επίκαιρο. Γι’ αυτό τον λόγο η Focus On Love δεν ακολουθεί τις «τάσεις» που είναι εξαιρετικά περιστασιακές. 

Αν μπορούσατε να δώσετε μία συμβουλή στα ζευγάρια, για την ημέρα του γάμου τους, ποια θα ήταν αυτή?

Η μία και μοναδική συμβουλή μου προς όλα τα ζευγάρια είναι να το απολαύσουν, να είναι ο εαυτός τους, να πιουν και να χορέψουν με την ψυχή τους με τους αγαπημένους τους συγγενείς & φίλους. 

Η Focus on Love, εστιάζοντας πάντα στο συναίσθημα της στιγμής, αποτελεί εγγυημένη επιλογή Φωτογράφων & Βιντεογράφων, καθώς πρόκειται για την μεγαλύτερη εταιρία φωτογράφισης Γάμων & Βαπτίσεων στην Ελλάδα!

Επισκεφθείτε το site focusonlove.gr και ζητήστε προσφορά, προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες!

 

 / 

Sign in

Send Message

My favorites